Po co nam te projekty?

O co chodzi z tymi mi臋dzynarodowymi projektami? 馃馃實

Hej, Przyjaciele Sportu! 馃専

Wiecie, cz臋sto pytacie nas: "Co tam kombinujecie z tymi mi臋dzynarodowymi projektami?" No c贸偶, dzisiaj wyjawiamy Wam, dlaczego nasze szalone pomys艂y maj膮 sens i przynosz膮 ogromne korzy艣ci zar贸wno nam, jak i Wam! 馃帀

Lokalna dzia艂alno艣膰 plus globalne szale艅stwo

Po pierwsze, jeste艣my organizacj膮, kt贸ra dzia艂a na w艂asnym podw贸rku. Prowadzimy akademi臋 pi艂karsk膮 i zaj臋cia og贸lnorozwojowe (og贸lne rozrabiactwo) na rzecz rozwoju Waszych dzieciak贸w w metropolii 艣l膮skiej od Gliwic po Sosnowiec! Ale nie boimy si臋 wyzwa艅 艣wiatowych! 馃挭馃實 Opr贸cz tego znacie te偶 pewnie nasze wyjazdy na Majork臋 dla graczy padlowych PadelCamp.PL (je艣li nie to musicie pozna膰!)

Erasmus+ to nie tylko nazwa rodem z fajnej uczelni

No wi臋c co si臋 dzieje z tymi projektami Erasmus+ Sport? 馃

1. Rozw贸j naszych m贸zg贸w i szalonych pomys艂贸w: Dzi臋ki wsp贸艂pracy z ekipami z ca艂ego kontynentu, mamy szans臋 rozwin膮膰 nasz膮 kreatywno艣膰 do granic mo偶liwo艣ci. No i przecie偶 mo偶na uczy膰 si臋 od najlepszych, prawda? 馃馃挕Wsp贸艂pracujemy z wieloma organizacjami europejskimi. Odbyli艣my sta偶e i obserwacje w klubach takich, jak Elche CF, Real Betis, Calavera w Sewilli czy Sporting Lizbona, uczymy si臋 i rozwijamy nasz膮 metodologi臋 pracy.

2. Nie sam膮 pi艂k膮 偶yje sport: Projekty te daj膮 nam mo偶liwo艣膰 poszerzania horyzont贸w! Sta偶 w innym kraju? Oczywi艣cie! Wyjazd na mi臋dzynarodowy turniej? Jasne! Bo przecie偶 sport to nie tylko kopanie pi艂ki, ale tak偶e przygoda! 馃専馃審Zabieramy na wyjazdy naszych ma艂ych sportowc贸w za granic臋, a tak偶e szkolimy Trener贸w polskiego padla w Hiszpanii dzi臋ki projektom mobilno艣ci!

3. Troch臋 powagi, troch臋 szale艅stwa: Wspieramy nie tylko rozw贸j sportowy, ale i spo艂eczny! Promujemy aktywno艣膰 na wsi, dbamy o nasz膮 planet臋 w projektach EKO i wspieramy r贸偶norodno艣膰 przez sport. No przecie偶 fair play to podstawa! 馃尡馃寛

4. Rozw贸j ekspert贸w sportowych: Nasze mi臋dzynarodowe projekty to tak偶e okazja na sfinansowanie wyjazd贸w szkoleniowych dla naszych trener贸w i koordynator贸w, 偶eby poszerzali horyzonty. Bo przecie偶 ka偶dy mistrz zaczyna艂 od szlifowania swoich umiej臋tno艣ci! 馃弳馃挭

5. Promujemy Polsk臋, nasz膮 kultur臋: Jeste艣my niesamowitym narodem, pi臋knym krajem z bogat膮 kultur膮, wi臋c reprezentuj膮c nasz kraj w projektach mi臋dzynarodowych pokazujemy to co najlepsze w POLSCE! Bo od nas te偶 mo偶na si臋 czego艣 nauczy膰! 馃嚨馃嚤馃實

Podsumowuj膮c...