PROJEKTY MIĘDZYNARODOWE

Fundacja Rozwoju Sportu Espanola i KS Academia Espanola uczestniczÄ… w wielu projektach miÄ™dzynarodowych wspieranych finansowo przez UniÄ™ EuropejskÄ…. JesteÅ›my szczególnie mocno zaangażowani w projekty sportowe programów ERASMUS+ SPORT. Realizujemy dziaÅ‚ania w zakresie rozwoju i promocji sportu dzieci i mÅ‚odzieży, osób starszych, osób z niepeÅ‚nosprawnoÅ›ciami, obszarów wiejskich i dziaÅ‚aÅ„ w aglomeracjach, a także dziaÅ‚amy w zakresie cyfryzacji w sporcie i promocji nowych dyscyplin. DziÄ™ki wieloletnim staraniom wspóÅ‚pracujemy z organizacjami z Hiszpanii, Portugalii, WÅ‚och, Czech, SÅ‚owacji, Serbii, Rumunii, czy Grecji. JesteÅ›my zawsze otwarci na nowe wyzwania i chcemy promować kulturÄ™ fizycznÄ… na arenie miÄ™dzynarodowej!

Flaga Unii Europejskiej
POWRÓT DO TRENINGÓW: Tekst
RASI_LOGO_WEB.png

Rular Areas and Sport Inclusion

Międzynarodowy projekt Erasmus+ Sport skupiony na możliwościach wdrażania sportu w obszary wiejskie realizowany wraz z partnerami z Hiszpani, Włoch, Rumunii i Słowacji zakończony w 2022 roku.

SUPKID1214.png

SUPKID

Projekt Erasmus+ Sport skoncentrowany na wsparciu dzieci i mÅ‚odzieży w rozwoju sportowym i gromadzeniu dobrych praktyk dla ich wspierania przez trenerów wielu dyscyplin sportowych. Realizacja z NGO z Hiszpanii, Czech i Portugalii i Polski

Pobierz podręcznik z najlepszymi praktykami:

PODRĘCZNIK

Coaching Padel – COPA

W 2023 roku zrealizowaliÅ›my projekt programu Erasmus+ Sport w ramach mobilnoÅ›ci kadry sportowej, który umożliwiÅ‚ 10 uczestnikom wyjazd szkoleniowo-obserwacyjny do Hiszpanii.

Polscy trenerzy padla uczyli się jak szkolić w na Majorce!

Projekt zostaÅ‚ sfinansowany ze Å›rodków Unii Europejskiej

gwa_edited.png

Girls with atitude

MiÄ™dzynarodowy projekt Erasmus+ Sport skupiony na sporcie kobiet, realizacja obozu sportowego dla dziewczyn grajÄ…cych w piÅ‚kÄ™ nożnÄ… oraz konferencja podsumowujÄ…ca. Projekt przy wspóÅ‚pracy z organizacjami z Serbii, WÅ‚och, Grecji i Polski trwajÄ…cy do koÅ„ca 2023 roku

Rekomendacje dla kobiecego sportu oparte na realizowanym projekcie w załącznikach poniżej w dostępnych wersjach językowych:

POLISH
ENGLISH
GREEK
SERBIAN

ITALIAN

ECOSPORT LOGO-3wqer.png

ECOSPORT

Projekt Erasmus+ Sport skoncentrowany na ekologicznych rozwiÄ…zaniach w sporcie i wdrażaniu prawidÅ‚owych zachowaÅ„ zawodników, kibiców, rodziców i wszystkich uczestniczÄ…cych w aktywnoÅ›ci fizycznej. Promocja dobrych nawyków z wykorzystaniem najnowszych Å›rodków cyfrowego przekazu. Projekt realizowany z organizacjami z Hiszpanii, Portugalii, Czech i Polski.

Spring 2.0-01.png

SPRING 2.0

Projekt dofinansowany przez Erasmus+Sport skoncentrowany na wÅ‚Ä…czeniu uchodźców i osób migrujÄ…cych do aktywnoÅ›ci sportowej z naciskiem na dzieci i mÅ‚odzież. Realizacja szkoleÅ„ i rozpowszechnianie zdobytej wiedzy przy kooperacji z organizacjami z krajów sÄ…siadujÄ…cych z UkrainÄ… tj. Polski, Rumuni i SÅ‚owacji. Projekt prowadzony przez NGO z Hiszpanii.

padelcamp słowo.png

PADELCAMP.PL

Projekt wÅ‚asny polegajÄ…cy na organizacji obozu szkoleniowego dla zawodników i trenerów z Polski w dyscyplinie Padel. Wyjazd organizowany w Hiszpanii na Balearach - wyspa Majorka.

EN-Funded by the EU-BLACK Outline.png