Zdjęcie autoraTrener

Deszczowy dzień z dzieckiem. 6 Kreatywnych pomysłów na spędzenie czasu.

Kiedy deszcz pada za oknem, nie oznacza to, że Twój dzień z dzieckiem musi być nudny. Istnieje wiele ciekawych i kreatywnych rzeczy, które można robić w domu, aby spędzić czas w sposób przyjemny i angażujący. Oto kilka pomysłów na aktywności, które możesz wypróbować w deszczowy dzień:

1. Twórz sztukę: Deszczowy dzień to doskonały czas na rozwijanie kreatywności Twojego dziecka. Wyjmij farby, kredki, kolorowe papierki i daj mu swobodę tworzenia. Możecie malować, rysować, wycinać i sklejać. Możesz również spróbować różnych technik, takich jak malowanie na wodzie lub robienie odcisków dłoni.

2. Czytanie książek: Deszczowe popołudnie to idealny czas na czytanie ulubionych książek. Wybierzcie kilka interesujących opowieści i zanurzcie się w fantastycznym świecie literatury. Możecie również robić głosy i rekwizyty, aby wcielić się w bohaterów i sprawić, że czytanie będzie jeszcze bardziej atrakcyjne.

3. Buduj fortece z koców: Wykorzystaj deszczowe dni do zbudowania własnej fortecy z koców i poduszek. Dajcie upust wyobraźni, tworząc korytarze, ukryte pomieszczenia i tajne przejścia. Forteca będzie doskonałym miejscem do czytania, oglądania filmów lub nawet organizowania pikniku w domu.

4. Piecz ciastka: Zaplanujcie wspólne pieczenie ciastek lub muffinek. Nie tylko będzie to przyjemne zajęcie, ale także doskonała okazja do nauki pomiarów i mieszania składników. Możecie eksperymentować z różnymi smakami, dodatkami i kształtami. Pamiętajcie, że degustacja własnoręcznie upieczonych wypieków jest obowiązkowa!

5. Zorganizujcie pokaz talentów: Stwórzcie własny pokaz talentów w domu. Niech każdy członek rodziny zaprezentuje swoje umiejętności, takie jak śpiew, taniec, recytowanie wierszyka lub występ na instrumencie. Możecie nawet przygotować rekwizyty i stroje, aby uczynić występy jeszcze bardziej widowiskowymi. Nie zapomnijcie nagradzać każdego za ich występy!

6. Zabawy planszowe: Wyjmijcie z szafy ulubione planszówki i zagrajcie całą rodziną.

Pamiętacie jednak, że to tylko zabawa. Najważniejsze jest to, że spędzacie czas razem!

A jeżeli pada deszcz ale macie zaplanowany trening w Academii Española to ubierz dziecko odpowiednio i przyjdź! Nie ma złej pogody na trening, jest tylko nieadekwatny ubiór do panujących warunków pogodowych. Gra w deszczu ma wiele walorów, o których się przekonasz Ty i twoje dziecko!

Na szczęście zajęcia ogólnorozwojowe Española Niños odbywają się cały rok w halach sportowych - tu nie ma problemu z wyborem. Przyjdz na zajecia :)

Miłego dnia!

11 wyświetleń0 komentarzy